Mercedes-Benz predstavio novu E klasu Cabriolet

Mercedes-Benz predstavio novu E klasu Cabriolet

Mercedes-Benz je upotpunio modelnu ponudu trenutne generacije E klase lansiranjem Cabriolet izvedbe koja će se uskoro na tržištu pridružiti standardnoj limuzini i karavanu te verzijama Coupe i All-Terrarin.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o ponudu kabrioleta tada će se ovaj novitet u mercedesovoj ponudi smjestiti između istovrsnih izvedbi modela C i S klase, od kojih dijelom preuzima styling, razne značajke vanjskog i unutrašnjeg izgleda te činjenicu da je opremljen sklopivim platnenim krovom. Sve u svemu radi se o vrlo elegantnom automobilu čiji će dizajn i privlačnost dugo odolijevati vremenu.

Spomenuti krov je dostupan u nekoliko boja, odnosno tamno smeđoj, plavoj i crvenoj te crnoj boji, a u potpunosti se električno spušta odnosno podiže za 20 sekundi pri brzinama do 50 km/h. Kada je krov spušten, odnosno spremljen ispod platnenog pokrova zapremina prtljažnog prostor i dalje iznosi 310 dm3, što je 75 dm3 manje od punog obujma prtljažnika.

U odnosu na svog prethodnika E klasa Cabriolet je narasla 123 mm u duljinu i 74 mm u širinu, a međuosovinski joj je razmak dulji za 113 mm pa je sasvim jasno kako je povećana i ponuda prostora unutar putničke kabine, posebno na stražnjoj klupi. Većina opreme će biti više-manje vjerno prenijeta iz modela Coupe, a kao i do sada Cabriolet će biti moguće opremiti sustavima AirCap, AirScarf i sl.

Ponuda benzinskih i dizelskih motora te mjenjača će također biti preuzeta iz Coupea, a kupci će moći izabrati i izvedbe s 4Matic pogonom na sva četiri kotača. Prodaja ovog automobila će započeti u drugoj polovici ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1