Mercedes-Benz predstavio limuzinsku A klasu Sedan

Mercedes-Benz predstavio limuzinsku A klasu Sedan

Mercedes nastavlja sa širenjem svoje kompaktne ponude, a ovaj put je riječ o standardnoj limuzinskoj A klasi. Kažemo standardnoj jer je već ranije predstavljena izvedba s produljenim međuosovinskim razmakom, no ona je namijenjena za kinesko tržište. A klasa Sedan će se tako u ponudi smjestiti uz tzv. coupe sa četvorim vratima, odnosno CLA, te ispod limuzinske C klase.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj novitet je dugačak 4549 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2729 mm, odnosno 60 je mm kraći od ranije predstavljene kineske verzije. Jedna od glavnih značajki ovog automobila s kojom se u Mercedesu posebno ponose je činjenica da mu koeficijent otpora zraka iznosi 0.22 što je rekord za mainstream vozila. Što se samog dizajna tiče on je podjednako inspiriran hatchbackom i modelom CLA od kojeg je malo kraći, no ima dulji međuosovinski razmak. Kupci će moći izabrati između kotača veličine od 17 do 19 cola.

Ovaj je model opremljen i s novim mercedesovim MBUX infotainment sustavom te bogatom i naprednom opremom posebno kada je riječ o sustavima pomoći vozaču i sigurnosti. Drugim riječima, više-manje sve ono što očekujete u mercedesovim limuzinama se će ubuduće nalaziti i u najmanjoj od njih. Točnije, ovaj će model biti dostupan sa Intelligent Drive sustavima koji će u određenim uvjetima dopustiti polu-autonomno upravljanje.

Ponuda motor će ovisiti o tržištu, no za sada znamo kako će kupcima biti ponuđene izvedbe A 200 snage 120 kW te najvećeg okretnog momenta od 250 Nm te A 180 d snage 85 kW te najvećeg okretnog momenta od 260 Nm. Također, u ponudi će se naći i A 220 s 2,0-litrenim turbo motorom snage 140 kW, te najvećeg okretnog momenta od 300 Nm. S pojedinim će motorima biti dostupni automatski mjenjači s dvije spojke te pogon na sva četiri kotača.

Europska verzija ovog vozila će se proizvoditi u pogonima u njemačkom Rastattu, a prodaja bi trebala krenuti prije kraja godine. Ponuda će kasnije biti proširena a AMG modelima, odnosno prvo će stići A 35, a nešto kasnije i A 45.

Podijeli:
1