Mercedes-Benz predstavio interijer nove A klase

Mercedes-Benz predstavio interijer nove A klase

Mercedes-Benz je pomalo neočekivano objavio fotografije interijera, odnosno prednje armature sljedeće, četvrte generacije A klase. Iznenađenje i to vrlo ugodno je i činjenica kako će se nova A klasa kada je riječ o uređenju interijera uvelike ugledati na posljednju E klasu te donekle na posljednju S klasu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posebno se ističe dva, u osnovi spojena, zaslona digitalne instrumentne ploče i središnjeg zaslona infotainment sustava, otvori za ventilaciju, pojednostavljeni središnji stup te novi više-funkcijski upravljač, a o dojmu kvalitete izrade i upotrijebljenih materijala nema smisla trošiti previše riječi. Sve u svemu ovakav interijer u C segmentu novu A klasu smješta na sami vrh ponude.

Koliko je za sada poznato, što se prednji zaslona tiče, kupcima će biti ponuđene tri izvedbe. Osnovnu će ponudu činiti dva 7-inčna zaslona, a slijedit će ga jedan 7 i jedan 10,25-inčni te dva 10,25-inčna zaslona. Prvi dakle zamjenjuje klasičnu instrumentnu ploču, a drugi služi za prikazivanje podataka te, uz prekidače na središnjem stupu i touchpad, upravljanje klima uređajem i raznim drugim on-bord sustavima.

Nadalje, Mercedes će s novom A klasom ponuditi i mnoge druge elemente standardne i dodatne opreme koji se do sada nisu baš mogli naći u dotičnom segmentu. Primjerice, bit će dostupna sjedala opremljena grijanjem i hlađenjem te masažnom funkcijom, a ambijentalnu rasvjetu će biti moguće personalizirati putem 64 LED jedinice.

Nadalje, nova A klasa će biti prostranija, kako kad je riječ o putničkom prostoru tako i kada je riječ o prtljažniku. Tako će prostor za ramena narasti za 9 mm sprijeda i 22 mm otraga, prostor za laktove 35 mm sprijeda i 36 mm otraga te prostor za glavu 7 mm sprijeda i 8 mm otraga. Obujam prtljažnika će tako narasti za 29 l na ukupno 370 l, a vrijedi reći i kako će standardno stražnja sjedala biti djeljiva u omjeru 60:40, a bit će dostupna i izvedba s tri zasebna naslona koja će biti moguće preklopiti u omjeru 40:20:40.

Također praktičnosti korištenja vozila će pripomoći i činjenica kako će otvor prtljažnika biti proširen za 200 mm, a sama podnica će biti dulja za 115 mm. Putnicima će na raspolaganju stajati više te veći pretinci i mjesta za ostavu manjih predmeta unutar putničke kabine, dok će vozači primijetiti bolju preglednost van vozila.

Službena premijera nove A klase se očekuje sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu, dok će prve isporuke na europskim tržištima krenuti tijekom ljeta. Kasnije će Mercedes lansirati i nešto konzervativniju A klasu Sedan, a sljedeće će godine stići nasljednici modela GLA i CLA. Potonji će model vjerojatno biti dostupan u limuzinskoj te karavanskoj, odnosno shooting brake verziji.

Svi će ovi modeli dijeliti istu platformu te motorizaciju koja će uključivati benzinske, dizelske te plug-in hibridne pogonske sklopove. Vrh ponude će činiti AMG izvedbe A 40 AMG snage oko 300 te A 45 AMG snage oko 400 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1