Mercedes-Benz predstavio EQ Silver Arrow

Mercedes-Benz predstavio EQ Silver Arrow

Mercedes je u Monterreyu na tamošnjem Car Weeku predstavio svoj novi konceptni model koji spaja prošlost i budućnost auto industrije na najljepši mogući način. Konkretnije, dizajn ovog vozila je inspiriran prošlim vremenima, a posebno mercedesovim modelom W125 Rekordwagen iz 1937. koji je početkom 1938. dosegnuo brzinu od 432,7 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Inače za dizajn ove studije je zaslužan šef mercedesovog dizajna Gorden Wagener, a vanjština u boji Alubeam Silver joj je izrađena od ugljičnih vlakana. Ukupna dužina mu iznosi 5,3 m, a od pojedinih elemenata dizajna posebno se ističu napola prekriveni 24-colni kotači, pomično stražnje krilo, velika “peraja” koja se proteže od kokpita prema stražnjem kraju vozila, povezana prednja i stražnja svjetla, EQ oznake i sl.

Također, ovaj model je jednosjed sa središnje smještenim sjedalom, a kokpit se može pohvaliti kožnim presvlakama te ukrasima od aluminija i drveta. Nadalje, tu su i high-tech višefunkcijski upravljač te velika digitalna instrumentna ploča na kojoj je moguće prikazivati “auto duh” s kojim bi se vozač ove studije mogao utrkivati na stazi. Drugim riječima, video igrica na stvarnoj stazi. Za sportsku zvučnu kulisu vozač može odabrati putem zvučnika puštati zvuk mercedesovog bolida Formule 1 ili AMG-ovog V8 motora.

Ovaj koncept je zamišljen tako da ga pokreće električni pogonski sklop, no proizvođač za sada navodi kako bi u njega ugradio 80 kWh baterije te električne motore kombinirane snage od 750 KS. Što znači kako bi, zahvaljujući vrhunskoj aerodinamici i maloj masi, mogao dosegnuti najveću brzinu od oko 400 km/h.

YouTube MP3 - Hotmail
1