Mercedes-Benz predstavio E 53 u limuzinskom i karavanskom izdanju

Mercedes-Benz predstavio E 53 u limuzinskom i karavanskom izdanju

Mercedes-Benz je odlučio dodatno proširiti ponudu E klase, a ovaj put je riječ o dvije nove izvedbe ovog automobila, obje iz performance AMG linije. Konkretnije radi se o modelima E 53 u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi koji će zamijeniti ranije modele E43 4Matic te “omogućiti kupcima ulaz u svijet AMG-a.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oba će noviteta pokretati bi-turbo 3,0-litreni redni 6-cilindrični motor uparen s EQ Boost sustavom koji samostalno razvijati snagu od 16 kW, odnosno 22 KS te najveći okretni moment od 250 Nm. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa pak iznosi 320 KW, odnosno 435 KS te najveći okretni moment od 520 Nm

Nadalje, svakako treba spomenuti i 9-stupanjski AMG Speedshift prijenos, kao i standardni 4Matic+ pogon na sva četiri kotača. Vozaču će na izboru stajati pet načina rada pogonskog sklopa (Eco, Comfort, Sport, Sport+ i Individual). Najveća brzina im je elektronički ograničena na 250 km/h, no s AMG Driver paketom ista raste na 270 km/h.

Uz više snage novi E 53 modeli će dobiti novi poklopac motora, opcijske 20-colne kotače, sportska sjedala i sl, kao i razne ukrasne elemente iznutra i izvana, a u dodatnoj je opremi dostupan i Widescreen Cockpit koji uključuje veliku digitalnu instrumentnu ploču te veći središnji zaslon. Treba reći i da Mercedes uz nove modele E 53 u ponudu uvodi i SportStyle paket za cijelu E klasu, a riječ je o novom paketu raznih vizualnih dorada, kako u unutrašnjosti tako i na vanjštini vozila.

Podijeli:
1