Mercedes-Benz pred premijeru nove G klase predstavio spektakularnu instalaciju

Mercedes-Benz pred premijeru nove G klase predstavio spektakularnu instalaciju

Mercedes će na predstojećem detroitskom auto salonu predstaviti novu generaciju G klase, a kao posljednja najava tog događaja na samom ulazu u Cobo Hall, izložbenu dvoranu NAIAS-a (North American International Auto Showu) je postavljena spektakularna instalacija Stronger Than Time | The Amber Cube, odnosno Jača od vremena | Jantarna kocka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se o instalaciji koju čine originalna G klasa iz 1979. “zarobljena” u 44,4 tone sintetičke smole koja predstavlja jantar. Instalacija simbolizira bezvremensku legendu off-roada i svjesno upućuje na prirodni fenomen insekata očuvanih u jantaru. Kao i njihov genetski materijal, DNA prve G-klase također je sačuvan i prenosi se s generacije na generaciju. Ovi se geni nalaze i u novoj G-klasi i prenose karakteristična svojstva najdugovječnijeg modela Mercedes-Benza modernog doba: legendaran dizajn, neuništivost, nadmoć na terenu i izvanrednu udobnost vožnje na cesti.

280 GE iz 1979. nalazi se u kvadratnom bloku u dinamičnom položaju. To daje dojam da je zapljusnuta bujicom sintetičke smole tijekom vožnje po terenu, u svom prirodnom staništu i zarobljena – kao kukci u jantaru prije nekoliko milijuna godina. Kvadratni blok dug je 5,50 metara, širok 2,55 metara i visok 3,10 metara. Spomenuta sintetička smola se lijevala čak, a svakog je dana blok rastao u visinu za oko tri centimetra. Nakon salona u Detroitu kvadar će biti izložen i na drugim tržištima prilikom predstavljanja ovog automobila.

Službena premijera nove G klase će se održati 14-og ovog mjeseca.

Podijeli:
1