Mercedes-Benz potvrdio veliku električnu limuzinu EQ S

Mercedes-Benz potvrdio veliku električnu limuzinu EQ S

Iz Mercedesa je potvrđeno kako je već započeo rad na električno pokretanoj velikoj limuzini koja će na tržište biti lansirana najranije tijekom 2020, a najkasnije tijekom 2022. Ova vijest dolazi od mercedesovog šefa za velike modele Michaela Kelza koji je dodao i da će se raditi novom i luksuznom automobilu koji će biti član modelne linije EQ, odnosno nositi oznaku EQ S.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kelz je rekao da će ovaj model biti “na razini S klase, no neće se raditi o S klasi.” Drugim riječima, sukladno ranijim najavama Mercedes nema namjeru električne modele uključivati u ponudu kao dio ponude standardnih linija, već kao EQ modelne obitelji pod čijom kapom će se okupiti električno pokretana vozila.

Usprkos tome ne treba sumnjati u veliku sličnost modela iz postojećih modelnih linija i njihovih električnih pandana iz linije EQ. Za sada su već potvrđeni električno pokretani hatchback EQ A, EQ C crossover koji stiže 2019. te manja limuzina veličinom slična C klasi. Ovi modeli će se temeljiti na modularnoj platformi pod oznakom MEA, a Kelz je rekao kako će konstrukcijski zahtjevi i rješenja ugradnje električnih pogona utjecati na to da će sve EQ modele karakterizirati vrlo kratki prevjesi.

Na kraju dodajmo kako je Mercedes već zaštitio veći broj oznaka budućih EQ automobila, a do 2022. ovaj proizvođač iz Stuttgarta ih na tržištu planira imati dvadesetak.

Podijeli:
1