Mercedes-Benz potvrdio premijeru za EQV, CLA Shooting Brake, GLC…

Mercedes-Benz potvrdio premijeru za EQV, CLA Shooting Brake, GLC…

Mercedes je potvrdio sastav svoje ponude na predstojećem ženevskom auto salonu. Zvijezde mercedesovog štanda će tako biti jedan novi konceptni SUV s električnim pogonom, dinamično oblikovani karavan nedavno predstavljene CLA klase, kao i nekoliko osvježenja postojećih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega tu je studijski EQV. Iako bi zbog slova V mogli pomisliti kako je riječ o električnoj studiji V klase, službeno priopćenje kaže da je riječ o “prvom svjetskom premium SUV-u s baterijskim električnim pogonskom sklopom.” Malo je nejasno što je onda za Mercedes model EQC?

Više ćemo doznati uskoro, a do tada još dodajmo kako je EQV “studija bliska serijskom modelu.” Također, ovo će vozilo svojim korisnicima ponuditi “impresivne performanse, maksimalnu funkcionalnost i prekrasan dizajn”, a sve to uz nikakve štetne emisije.

Kada smo već spomenuli V klasu recimo da će da Mercedes u Ženevi predstaviti osvježenu izvedbu trenutne generacije ovog automobila. Uz nju na štandu će biti i osvježena verzija SUV-a GLC, koja će kupce privlačiti manjim doradama dizajna, novim sustavima pomoći vozaču, novim MBUX infotainmentom te dotjeranom motorizacijom.

CLA Shooting Brake je karavanska izvedba nedavno predstavljene nove generacije modela CLA. Glavni aduti su mu motorizacija i tehnologija koju će preuzeti od limuzine te veća ponuda prostora unutar automobila, a sve uz privlačan i dinamična dizajn.

Na kraju još dodajmo da će posjetitelji ženevskog auto salona moći vidjeti SL 500 Grand Edition, SLC 300 Final Edition te S 65 Final Edition koji će označiti kraj za 6,0-litreni V12 bi-turbo u limuzinskoj S klasi.

Podijeli:
1