Mercedes-Benz potvrdio premijeru nove G klase

Mercedes-Benz potvrdio premijeru nove G klase

Mercedes je službeno potvrdio kako će premijera nove generacije G klase biti predstavljena za nešto manje od dva tjedna, odnosno 15-og ovog mjeseca. U sklopu najave skorašnje premijere Mercedes je objavio i ovdje priloženi video zapis pod nazivom Stronger Than Time | The Amber Cube, odnosno Jači od vremena | Jantarna kocka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na ovaj način Mercedes je htio naglasiti povezanost nove G klase sa svojim prethodnicima te njegovu bezvremenost, trajnost i izdržljivost. Nažalost sam novitet se vidi tek kratko iz daljine na samom početku video zapisa iz čega ne uspijevamo saznati baš ništa o ovom vozilu.

Raniji izvještaji su upućivali na to ga će nova G klasa ponešto narasti vanjskim i unutrašnjim dimenzijama, no prepoznatljivi oblik i proporcije se neće mijenjati. Znatan napredak bi trebao biti ostvaren na području napredne opreme kao i značajnom smanjenju ukupne mase vozila.

Očekuje se kako će osnovu motorizacije ovog modela činiti linija novih 6-cilindričnih turbo motora koji će upareni s 9-stupanjskim automatskim mjenjačima ponuditi optimalnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti. Nadalje, u ponudi će se naći i V8 izvedba, dok je V12 manje vjerojatan.

Točnije, V12 bi se mogao naći samo u potencijalnoj Maybach verziji, no moguće su i neke druge posebne izvedbe ukoliko tržište za njima pokaže dovoljno interesa. Proizvodnja će navodno krenuti sljedećeg ožujka i trebala bi biti povjerena Magna Steyr tvornici u austrijskom Grazu gdje je do sada već proizvedeno preko 300.000 primjeraka ovog automobila.

Više ćemo saznati nakon skorašnje detroitske premijere.

Podijeli:
1