Mercedes-Benz potvrdio hibridnu AMG izvedbu novog CLS-a

Mercedes-Benz potvrdio hibridnu AMG izvedbu novog CLS-a

Mercedes je upravo predstavio novu generaciju modela CLS, a već je potvrđeno kako će u siječnju na detroitskom auto salonu biti predstavljena i AMG izvedba s hibridnim pogonskim sklopom. Točnije, radit će se o verziji CLS 53 AMG koja će su u ponudi smjestiti između modela 43 i 63, a oznaka 53 će se koristiti samo za hibridne modele.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekuje se kako će izvedbu 53 pokretati kombinacija 3,0-litrenog rednog 6-cilindričnog benzinca te 50 kW snažnog električno motora i litij-ionskih baterija. Ukupna snaga ovog pogonskog sklopa će se kretati oko 435 KS.

Za sada nije poznato hoće li ovaj model biti sposoban svojim vozačima ponuditi i vožnju isključivo koristeći samo električni dio pogonskog sklopa, no svakako će biti opremljen sustavom regenerativnog kočenja.

Dodajmo i da bi E klasa također trebala dobiti svoju 53 verziju, no navodno samo u Coupe i Convertible izvedbama, dok će limuzinski i karavanski model ostati dostupni s V8 motorom.

Na kraju još podsjetimo kako će Mercedes-AMG tijekom sljedeće godine lansirati AMG GT4 coupe sa četvorim vratima kojeg će navodno pokretati hibridni pogonski sklop sa 4,0-litrenim bi-turbo V8 te električnim motorom. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će se navodno kretati oko 600 KS, a kasnije je moguća i verzija snage oko 800 KS koliko je razvijao najavni koncept.

Podijeli:
1