Mercedes-Benz potvrdio AMG GLB i konceptni EQ

Mercedes-Benz potvrdio AMG GLB i konceptni EQ

Mercedes je nedavno predstavio novog člana svoje SUV/crossover obitelji, odnosno model GLB. Sada pak stiže potvrda kako će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu premijeru imati njegova AMG izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno nema informacija o pogonskom sklopu ovog automobila. Dugim riječima, nije poznato hoće li se raditi o modelu AMG GLB 35 ili AMG GLB 45. Prvi bi trebao posuditi 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor od modela A 35 i razvijati snagu od oko 305 KS te najveći okretni moment od oko 400 Nm. Drugi bi pak trebao ići stopama modela A 45 S i dobiti jaču izvedbu spomenutog motora snage preko 420 KS.

Više ćemo saznati uskoro s obzirom da ovogodišnje izdanje frankfurtskog auto salona svoja vrata otvara 12. rujna, odnosno već 10. za novinare.

Na kraju još dodajmo kako su iz Mercedesa objavili da će u Frankfurtu predstaviti i novi konceptni EQ model. Radi se dakle o najavni nekog skorašnjeg električno pokretanog Mercedesa. Službeno propćenje govori o “fleksibilnom i kupcu orijentiranom vozilu” te “održivoj viziji” i sl, a nadamo se kako će biti riječ o modelu EQS koji je u posljednje vrijeme često viđan kao testni prototip.

Pored navedenog Mercedes će u Frankfurtu imati još nekoliko noviteta o kojima ćemo više saznati u narednim tjednima.

Podijeli:
1