Mercedes-Benz posljednji put najavio X klasu prije skore premijere

Mercedes-Benz posljednji put najavio X klasu prije skore premijere

Mercedes je objavio dva posljednja teasera svog novog pickupa, odnosno X klase koja će službenu premijeru imati večeras u južnoafričkom Cape Townu. Riječ je o automobilu koji je razvijen u suradnji s partnerima iz Renaulta i Nissana, odnosno koji se u određenoj mjeri temelji na hvaljenom modelu Navara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes se odlučio na razvoj i lansiranje ovog automobila nakon što je porasla popularnost pickup modela, odnosno nakon što su studije isplativosti pokazale da postoji značajan interes za premium pickupom, a upravo je to ono što će X klasa i biti.

Konačan dizajn još uvije dakle nije poznat, no očekuje se znatan utjecaj najavnog koncepta. Nadalje, očekuje se da će X klasa moći ponijeti do 1,1 tone tereta te povući do 3,5 tona. Također, 4Matic sustav pogona bi trebao biti standardan na većini, ako ne i na svim izvedbama.

Za sada nema službenih podataka o motorizaciji, no očekuje se ugradnja 4 i 6-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora, kao i bogata oprema, luksuzniji interijer, kvalitetnija izolacija i sl, a koji će opravdati očekivano višu cijenu od spomenute Navare, a time i renaultovog Alaskana koji su poslužili kao donori pojedinih dijelova.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1