Mercedes-Benz planira C klasu All-Terrain?

Mercedes-Benz planira C klasu All-Terrain?

Prema posljednjim saznanjima u Mercedesu ozbiljno razmatraju mogućnost proširenja ponude sljedeće generacije C klase, odnosno lansiranja All-Terrain izvedbe ovog automobila. Drugim riječima, njemački AutoBild javlja kako proizvođač iz Stuttgarta planira kupcima ponuditi izravnog konkurenta audijevom A4 Allroad i drugim sličnim vozilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova C klasa je trenutno još uvijek dakako u razvoju, a spomenuti izvor očekuje da bi njena All-Terrain izvedba na tržište trebala stići do 2022, odnosno godinu dana kasnije nego što nas Mercedes upozna s novom generacijom u njenom osnovnom, limuzinskom te karavanskom izdanju.

Dakako C klasa All-Terrain bi kopirala formulu veće istovrsne E klase no u nešto manjem izdanju. Dakle radilo bi se o karavanskom modelu povišene podnice s dodatnom zaštitom podvozja i donjih dijelova karoserije. Ponuda motora će biti prenijeta iz standardnog modela, a standardnu opremu će činiti 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača.

Ponuda sljedeće C klase bi još trebala biti upotpunjena Coupe i Cabriolet verzijama koje bi na tržište trebale stići do 2023.

Podijeli:
1