Mercedes-Benz otvorio knjigu narudžbi za produkcijski EQ SUV

Mercedes-Benz otvorio knjigu narudžbi za produkcijski EQ SUV

Pomalo je već postalo uobičajeno da norveški kupci prvi dobiju priliku kupiti neki novi električno pokretani model koji stigne na europska tržišta. Naime, bogati Norvežani su najbolji europski kupci takvih vozila, a sada im je Mercedes omogućio predbilježbe za kupnju produkcijske izvedbe studije EQ.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, riječ je o prvom mercedesovom električnom modelu iz linije EQ, odnosno o električnom SUV-u koji će nositi oznaku EQC te dimenzijama biti sličan budućem GLC-u.

Da bi se upisali u knjigu narudžbi za ovaj model Norvežani će morati izdvojiti 20.019 norveških Kruna, odnosno oko 2.140 Eura, koji je za sada moguće u potpunosti dobiti natrag ukoliko bi budući kupac odustao od narudžbe. Interes je navodno toliko velik da su rezervacije ograničene na jedan primjerak po naručitelju. Točnije, broj narudžbi je u manje od tjedan dana premašio brojku od 2.000 jedinica.

Prve isporuke ovog automobila se očekuje tijekom 2019, a očekuje se da će se u produkcijskoj formi njegova autonomija kretati između 350 i 500 km. Nadalje, pokretat će ga dva električna motora snage od 300 kW, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od pet sekundi.

Podijeli:
1