Mercedes-Benz osvježio V klasu

Mercedes-Benz osvježio V klasu

Mercedes je upravo predstavio osvježenu izvedbu svoje V klase. Ovaj će model ubuduće biti ekonomičniji te opremljeniji, a u novosti treba uključiti i određene izmjene vanjskog i unutrašnjeg dizajna. Knjiga narudžbi se u Europi otvara u ožujku, a za sada je poznato kako će cijena V klase u rodnoj Njemačkoj kretati od 36.990 Eura. Cijene za druga tržišta trenutno nisu poznate.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na prvu su već vidljive značajnije izmjene prednjeg kraja vozila. Tu prvenstveno mislimo na novi prednji branik, masku motora i sl, a kupci AMG Line izvedbe će dobiti posebnu masku s dodatnim kromiranim elementima. Nadalje, kupcima će biti dostupne nove boje karoserije, dva nova seta alu naplataka veličine 18 i 19 cola i sl.

U unutrašnjosti novost su prije svega redizajnirana instrumentna ploča te redizajnirani otvori za ventilaciju. Također, tu je i nekoliko novih presvlaka, uključujući i one kožne koje su dostupne u par boja, kao i pojedini novi ukrasni elementi. Putnicima otraga će biti dostupna u nova sjedala sa spustivim naslonom u položaj ležaljke te s masažnom funkcijom i grijanjem/ventilacijom.

Novost u ponudi je izvedba V 300d s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbo dizelskim motorom snage 236 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm (overboost 530 Nm). S motorom, kojem je smanjena razina buke i vibracija, je uparen 9G-Tronic automatski 9-stupanjski mjenjač koji će, prema navodima proizvođača, doprinijeti ne samo komfornijoj i opuštenijoj vožnji, već i povećanju ekonomičnosti. Suradnja spomenutog motor i mjenjača rezultira ubrzanjem do 100 km/h za 7,9 sekundi, dok će najveća brzina vozila iznositi 221 km/h. Dodajmo i da je dotični model standardno opremljen pogonom na stražnje kotače, no opcijski je dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Putovanje V klasom bi trebalo biti poprilično sigurno iskustvo s obzirom da će biti dostupna bogata napredna sigurnosna oprema. Između ostalog vrijedi istaknuti novi sustav pomoći pri kočenju (Active Brake Assist), sustav stabilizacije vozila pri bočnim naletima vjetra (Crosswind Assist), sustav nadzora nad pozornošću vozača, automatska duga svjetla i sl.

Na kraju dodajmo kako se ovaj facelift odnosi i na kampere, odnosno izvedbe Marco Polo i Marco Polo Horizon.

Podijeli:
1