Mercedes-Benz osvježio C klasu Coupe i Cabriolet

Mercedes-Benz osvježio C klasu Coupe i Cabriolet

Mercedes je pred skoru premijeru na ovogodišnjem auto salonu u New Yorku predstavio osvježene izvedbe C klase Coupe i Cabriolet. Sasvim očekivano ove dvije karoserijske izvedbe slijede ranije dotjerane verzije limuzinske i karavanske C klase, a tu dakako mislimo kako na određene dorade vanjštine i interijera tako i tehničke novine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo izvana i recimo da će osvježeni Coupe i Cabriolet C klase dobiti nove branike, redizajniranu masku motora i LED High Performance prednja svjetla. Također, osvježen je dizajn stražnjih svjetala, a Cabriolet će biti dostupan s novim Night paketom. U unutrašnjosti se može primijetiti više manjih izmjena, a najviše vrijedi spomenuti dostupnost novog više-funkcijskog upravljača te nove 12,3-inčne digitalne instrumentne ploču, kao i novi touchpad upravljač infotainment sustava.

Tu su i unaprijeđena ambijentalna rasvjeta, Lingatronic sustav upravljanja glasom koji sada uključuje i mogućnost podešenja grijanih sjedala, nove presvlake i ukrasi te općenito bogatija oprema, što se posebno odnosi na sigurnosne i sustave pomoći vozaču objedinjene u Intelligent Driveu.

Od pojedinih verzija možemo istaknuti C 200 i C 200 4Matic koje pokreće 1,5-litreni pogonski stroj snage 135 kW, odnosno 184 KS i najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Ovi modeli će biti opremljeni 48-voltnim EQ Boost sustavom koji omogućuje dodatnih 10 kW, odnosno 14 KS snage prilikom ubrzavanja i eliminira potencijalnu turbo rupu. Coupe će do 100 km/h ubrzavati za 7,9 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 239 km/h. Prosječna potrošnja će mu se kretati oko 6,1 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 140 g/km.

S dizelske strane vrijedi istaknuti novi C 220 d s 2,0-litrenim motorom snage 143 kW, odnosno 194 KS (+24 KS u odnosu na raniju izvedbu) i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Ovaj će model do 100 km/h ubrzati za 7 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 240 km/h.

Oni koji su zainteresirani prvenstveno za performanse mogu izabrati C 43 kojeg pokreće 3,0-litreni bi-turbo V6 snage 287 kW, odnosno 390 KS (+23 KS) i najvećeg okretnog momenta od 520 Nm te je standardno uparen s pogonom na sva četiri kotača i 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. To mu je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,7 sekundi u Coupe izvedbi, dok mu je najveća brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Osvježeni C klase Coupe i Cabriolet na tržište stižu tijekom ovog ljeta, odnosno prodaja u Njemačkoj kreće u srpnju.

Podijeli:
1