Mercedes-Benz – Osvježena S klasa se sama odvezla s proizvodne trake

Mercedes-Benz – Osvježena S klasa se sama odvezla s proizvodne trake

S osvježenom S-klasom Mercedes-Benz ulazi u novu dimenziju vožnje i za automobilsku industriju u cijelom svijetu podiže standard proizvodnje. Točnije, za službeni početak proizvodnje ove luksuzne limuzine u mercedesovoj tvornici u Sindelfingenu je odabran model S 560 4MATIC koji se samostalno, bez vozača za upravljačem, spustio s proizvodne linije. Nakon toga, vozilo se automatski odvezlo, približno 1,5 kilometara, do utovarnog prostora unutar tvornice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi se osiguralo da automobil pouzdano dođe do svog odredišta, koristila se novo razvijena i patentirana tehnologija. Kamere, radarski i ultrazvučni senzori zajedno djeluju s moćnim softverom kako bi neovisno ubrzali i kočili S-klasu i osigurali da pouzdano ostane na željenoj putanji.

Zaposlenici trenutačno voze završena vozila od proizvodnih hala do parkirališta za utovar. Nakon toga se autobusom vraćaju na svoje početne pozicije. Sada kada su postavljeni tehnički preduvjeti za autonomnu vožnju od proizvodne linije do utovarnog prostora, tvornica u Sindelfingenu trenutačno istražuje moguću uporabu ovog sustava u serijskoj proizvodnji te njegove dodatne potencijale.

“Nova Mercedes-Benz S-klasa postavlja svjetske standarde u sigurnosti, udobnosti i povezivosti, te predstavlja korak bliže do autonomne vožnje. Neovisna vožnja S-klase od proizvodne linije do utovarnog prostora tvornice pokazuje kako ćemo u budućnosti moći koristiti sustave pomoći vozaču u proizvodnji,” kaže Markus Schäfer, član odbora Mercedes-Benz automobila, zadužen za lanac proizvodnje i opskrbu. Također, dodao je i kako je moguće da “mercedesov automobil, u ne tako dalekoj budućnosti, pronađe put od proizvodne linije do svog novog vlasnika.”

YouTube MP3 - Hotmail
1