Mercedes-Benz – osvježena C klasa s dizelskim hibridom

Mercedes-Benz – osvježena C klasa s dizelskim hibridom

Prema posljednjim saznanjima osvježena izvedba C klase bi kupcima trebala biti dostupna s hibridnim pogonskim sklopom kojem će konvencionalnu komponentu činiti dizelski motor. Tako barem javlja britanski Autocar, a insajderski izvori na koje se poziva kažu da će ovaj model nositi oznaku C400d EQ Power.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ova će verzija svojim kupcima nuditi električnu autonomiju od oko 50 km, a slično će biti i s novom benzinsko-električnom izvedbom. Naime, očekuje se kako će Mercedes ponudu C klase proširiti i s benzinskom verzijom C400 EQ Power.

Obje izvedbe će navodno biti opremljene unaprjeđenom verzijom električnog motora kojeg koristi trenutni C350e PHEV. Konkretniji tehnički podaci o električnom dijelu pogonskog sklopa nisu poznati, no motor će navodno razvijati snagu od oko 50 KS, a vrijeme punjenja baterija bi trebalo biti skraćeno.

Što se ostatka ponude tiče, osvježena C klasa će biti unaprjeđena s novim 2,0-litrenim 4-cilindričnim benzinskim i dizelskim motorima s višom snagom i manjom razinom štetnih emisija. Dizelske jedinice će razvijati snagu od oko 150, 195 245 KS u verzijama C200d, C220d i C300d. Jedan od benzinskih modela će nositi oznaku C200 EQ Boost koja će označavati da je opremljen tzv. blagim hibridom s 48 V električnim sustavom.

Ovisno o odabranom motoru osvježena C klasa će biti dostupna sa 6-stupansjkim ručnim te novim 9-stupanjskim automatskim mjenjačima koji će zamijeniti dosadašnju 7-stupanjsku jedinicu. Vrh ponude će činiti modeli C 43 i C 63 koji bi trebali zadržati svoje trenutne motore, no oni će biti dorađeni kako bi ponudili nešto više snage te viši stupanj ekonomičnosti.

Osvježenje će donijeti i određene dorade vanjštine i interijera, no navodno se neće raditi o velikim promjenama. Dakle, možemo očekivati diskretnije izmjene svjetala, maske motora, branika i sl, kao i nešto bogatiju opremu.

Premijera ovog automobila se očekuje na ženevskom auto salonu u ožujku, a prodaja će započeti nedugo zatim.

Podijeli:
1