Mercedes-Benz odustaje od X klase?

Mercedes-Benz odustaje od X klase?

Prema posljednjim saznanjima Mercedes bi mogao prestati s proizvodnjom svog pickupa, odnosno modela X klase. Iako su pickup modeli sve popularniji širom svijeta, uključujući i europska tržišta čini se da nema dovoljno interesa za ovaj konkretni model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački Automobilwoche javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako je Daimler donio odluku da se u vidu racionalizacije i smanjivanja troškova, odnosno u želji pa povećanjem zarade, iz proizvodnje povuče X klasa. Tijekom prošle godine Mercedes je prodao svega 16.700 primjeraka ovog automobila u Europi, Australiji i Južnoj Africi.

Podsjetimo, X klasa je temeljena na nissanovoj Navari i na tržištu je prisutna samo dvije godine. Proizvodi se u nissanovim pogonima u Barceloni uz spomenutu Navari i Renault Alaskan. Prodaji nije pomogla činjenica da je već bilo nekoliko opoziva i da se model ne prodaje na najsnažnijem tržištu za pickupove, onom američkom.

Vjerojatno najveći problem kojeg X klasa ima je činjenica da je manji broj kupaca spreman platiti više za mercedesovu značku na automobilu koji je u osnovi Navara. Bez obzira na izmjene i dorade koje je Mercedes učinio na ovom automobilu.

Podijeli:
1