Mercedes-Benz – odobreno autonomno parkiranje 4 razine

Mercedes-Benz – odobreno autonomno parkiranje 4 razine

Veći broj proizvođača radi na sustavu autonomnog parkiranja svojih vozila, no Bosch i Daimler, odnosno Mercedes su prvi čiji je sustav autonomnog upravljanja 4 razine odobren od strane vlasti. Konkretnije, riječ je dakako o njemačkim vlastima, a odobren je sustav upotrebe ovog sustava kod autonomnog parkiranja u garaži mercedesovog muzeja u Stuttgartu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sustav autonomnog parkiranja omogućuje vozaču da nakon što uđe u garažu, napusti vozilo i putem mobitela naredi automobilu da se parkira. Automobil se tada samostalno odveze do slobodnog parkirnog mjesta i parkira se. Kada posjetitelj napušta muzej dovoljno je putem mobitela pozvati vozilo koje će ga pokupiti na za to određenoj lokaciji unutar garaže.

Cijela garaža je opremljena raznim senzorima koji omogućuju vozilu lakše manevriranje kroz garažu, a ako bi automobil naišao na bilo kakvu prepreku odmah bi se samo zaustavilo. Ovaj je ustav u razvoju od 2015, a od 2017. su se provodio pilot program. Ova je usluga bila ponuđena posjetiteljima od 2018, no zbog potreba sigurnosti u vozilu je ostajao vozač muzeja.

Od sada više nema potrebe za vozačem jer su gradske vlasti Stuttgarta i pokrajinsko ministarstvo prometa Baden-Württemberga, uz suradnju s TÜV Rheinland, odobrili korištenje ovog sustava za svakodnevnu upotrebu.

YouTube MP3 - Hotmail
1