Mercedes-Benz objavio skicu nove GLE klase

Mercedes-Benz objavio skicu nove GLE klase

Mercedes je objavio još jedan najavni teaser nove generacije modela GLE koja će službenu premijeru imati na ovogodišnjem pariškom auto salonu, dok će online predstavljanje vjerojatno biti odrađeno u narednim danima. Također, internetom su već počele kružiti fotografije ovog automobila s minimalnom zaštitnom maskom, a njih možete vidjeti priložene uz posljednju skicu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Slika interijera još nema, no ranije objavljene skice su nam otkrile dosta pojedinosti. Točnije, GLE bi, poput ostalih novih mercedesovih modela trebao dobiti digitalnu instrumentnu ploču, novi veliki središnji zaslon, novi upravljač, a tu su i novi prekidači, razni ukrasni elementi i sl.

No, aduti ovog automobila neće biti samo njegov privlačan vanjski izgled te kvalitetni i bogato opremljeni interijer. Tu je i nova te modernija motorizacija koja će svakako privući širi krug kupaca. Primjera radi recimo da će se u ponudi naći i 3,0-litereni 6-cilindrični pogonski stroj s EQ Boost sustavom. Ovaj će pogonski stroj razvijati snagu od oko 370 KS te najveći okretni moment od 600 Nm, a EQ Boost će omogućiti dodatnih 22 KS te 250 Nm.

Nadalje, tu je i 3.0 6-cilindrični turbo snage 286 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm, no izgledna je i snažnija verzija s 340 KS i 700 Nm. Kasnije će ponuda biti proširena s AMG izvedbama 53, 63 i 63 S. Potonju bi trebao pokretati 4.0 bi-turbo V8 snage oko 612 KS i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm.

Uskoro više.

Podijeli:
1