Mercedes-Benz objavio prve službene podatke o novoj G klasi

Mercedes-Benz objavio prve službene podatke o novoj G klasi

Mercedes će sredinom ovog mjeseca na detroitskom NAIAS-u predstaviti novu generaciju modela G klase, a sada su objavljeni prvi službeni podaci i fotografije ovog automobila koji je osmišljen, konstruiran, razvijen i proizveden da bude sposobniji, izdržljiviji i privlačniji od svog prethodnika kako na tako i van asfalta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova G klasa nastavlja s korištenjem H šasije te je opremljena s 3 diferencijala s mogućnošću 100%-tnog zaključavanja i reduktorom koji se može aktivirati do brzine od 40 km/h. U suradnji s AMG-om je razvijen novi prilagodljivi prednji i stražnji ovjes, a u Mercedesu nadalje ističu da se ovaj model može pohvaliti pristupnim i odlaznim kutom od 31, odnosno 30 stupnjeva, kao i prijelaznim kutom od 26 stupnjeva te visinom podnice od 241 mm. Također, njegovi vlasnici će s njim moći prolaziti kroz vodu dubine od 70 cm.

Nadalje, ovaj će model biti opremljen novim G-Mode sustavom koji će se aktivirati čim vozač izabere aktivira reduktor ili jedan od tri diferencijala. U osnovi riječ je o načinu rada pogonskog sklopa koji je namijenjen upotrebi prilikom off-road vožnje te će automatski modificirati karakteristike gasa, upravljača i prilagodljivog ovjesa kako bi se osigurale najbolje moguće off-road sposobnosti.

Za sada je potvrđeno i da će ovaj model biti opremljen novim 9G-Tronic mjenjačem koji je posebno prilagođen za novu G klasu. Proizvođač kaže kako će ovaj prijenosni sustav omogućiti luksuznom offroaderu tiši i udobniji rad uz istovremeno povećanje ekonomičnosti i smanjenje štetnih emisija. Standardna raspodjela okretnog momenta je 40 naprema 60 u korist stražnje osovine, a standardnu opremu će činiti 18-colni kotači.

Kako bi dodatno pomogao vozaču tijekom off-road vožnje, ali i u skučenijim prometnim situacijama nova G klasa će biti opremljena sustavom kamera koji će omogućiti pregled okoline automobila za 360 stupnjeva. Pored položaja automobila i njegovog trenutnog kretanja na zaslonu će se prikazivati sve od trenutnog kuta nagiba vozila, preko položaja prednjih kotača do toga koji je od diferencijala trenutno aktiviran.

Što se dizajna tiče, Mercedes je već ranije objavio fotografije interijera, a sada smo napokon doznali i kako će izgledati vanjština ovog automobila. Sukladno očekivanjima tu velikih novosti nema. Naime, nova G klasa je zadržala svoj izvorni oblik i proporcije s manjom modernizacijom svjetala, branika, maske motora i sličnih detalja.

Uskoro više, a do tada možete pročitati našu posljednju vijesti o ovom automobilu ovdje.

Podijeli:
1