Mercedes-Benz objavio novi teaser za EQ A

Mercedes-Benz objavio novi teaser za EQ A

Već smo vas ranije u par navrata izvještavali o skorašnji premijeri novog mercedesovog konceptnog modela koji će biti predstavljena na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a riječ je o vozilu koje će nositi oznaku EQ A i u osnovi biti najavna studija mercedesovog električnog kompakta koji bi se na tržištu trebao pojaviti za koju godinu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, prvi najavni koncept iz EQ linije je predstavljena prošle godine u Frankfurtu i radilo se o SUV-u, a EQ A, kako mu i sama oznaka kaže, najavljuje električni kompakt dimenzijama vrlo blizak A klasi. Dakle, produkcijski će model biti konkurencija BMW-ovom i3, a njegov dolazak na tržište se očekuje tijekom 2020.

Mercedes je prvo službeno objavio teaser na kojem smo mogli prvenstveno vidjeti prednju masku ovog vozila, a sada nas je dodatno upoznao s dizajnom prednjih i stražnjih svjetala. EQ linija ć se temeljiti na novoj modularnoj platformi posebno prilagođenoj za električna vozila, a Mercedes očekuje da će do sredine sljedećeg desetljeća ovako pokretani modeli činiti između 15 i 25% njegove ukupne prodaje.

Podijeli:
1