Mercedes-Benz objavio nove teasere osvježene S klase

Mercedes-Benz objavio nove teasere osvježene S klase

Mercedes je nedavno predstavljajući napredne sustave pomoći vozaču objavio i prve najavne fotografije interijera osvježene verzije trenutne generacije S klase. Sada su pak objavljene dvije dodatne fotografije, jedna prednjeg kraja i druga kokpita ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prve fotografija nam daje do znanja da su učinjene određene dorade tzv. svjetlosnog potpisa, a primjetne su i manje novosti kod maske, branika i sl. U unutrašjosti novost čini novi upravljač te činjenica da su instrumentna ploče i središnji ekrana sada spojeni u jedan veliki zaslon. Vrijedi reći da trenutno nije poznato hoće li tako biti na svim izvedbama, jer čini se da se na priloženoj slici nalazi interijer izvedbe Maybach.

Također, kupcima će biti ponuđene nove presvlake, bogatiji paketi opreme i sl, a već smo ranije pisali o naprednim sustavima pomoći vozaču koji će dovesti trenutnu S klasu korak bliže cilju da jednog dana svojim putnicima ponudi u potpunosti autonomnu vožnju.

Najveće izmjene kod motorizacije bi trebali činiti novi 4,0-litreni V8 bi-turbo te činjenica da bi plug.in hibridna verzija trebala omogućiti nešto veću električnu autonomiju od oko 50 km. Ostatak motorizacije bi trebao biti ponešto osvježen, odnosno kupcima bi trebao ponuditi nešto višu snagu uz nešto manju potrošnju goriva. Također, vjeruje se da je Mercedes unaprijedio S klasu s novim 48-voltnim električnim sustavom.

Službena premijera ovog vozila će se održati tijekom sljedećeg tjedna u Šangaju, no za očekivati je da ćemo do tada već biti u potpunosti upoznati s konačnim izgledom i specifikacijama ovog vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1