Mercedes-Benz – nova A klasa stiže sljedeće godine

Mercedes-Benz – nova A klasa stiže sljedeće godine

Mercedes je ovaj put za najavu skorog dolaska nove A klase odabrao neobičnu platformu. Naime, priložene fotografije, koje je objavio sam šef Daimlera Dieter Zetsche, su objavljene na mreži LinkedIn, a uz A klasu se može vidjeti i testni prototip budućeg CLS-a.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zetsche je uz fotografije sebe i testnog prototipa A klase napisao i da je riječ o “posebnom” vozilu koje će premijeru imati tijekom sljedeće godine. Također, potvrdio je mercedesovu namjeru za proširenjem ove kompaktne modelne obitelji na barem osam članova, uključujući i limuzinsku izvedbu. Rekao je i da će svi oni biti opremljeni naprednim sustavima pomoći vozaču koji će pokazati put prema budućnosti i autonomnom upravljanju.

Zetsche je dodao i kako se pri razvoj ovog automobila koristi jedan od najnaprednijih zračnih tunela koji može simulirati uvjete temperature između -40 i +60 stupnjeva, kao i brzinu vjetra do 265 km/h. Također, ovaj tunel smješten u blizini Stuttgarta može replicirati uvjete za vrijeme tropske kiše i snježne oluje, a sve u cilju osiguranja da testirano vozilo može izdržati sve vremenske uvjete u kojima bi se moglo naći.

Na kraju dodajmo da će se nova A klasa temeljiti na dorađenoj verziji platforme MFA te da će dimenzijama vrlo vjerojatno biti nešto veća od sadašnjeg modela. Kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu, štedljiviju motorizaciju te vrlo visoku kvalitetu izrade. Pored klasične hatchback A klase ponudu temeljenu na MFA platformi bi trebali još činiti njena limuzinska verzija, izvedba s produljenim međuosovinskim razmakom, sljedeća B klasa, limuzinski i karavanski CLA, nova GLA klasa te očekivani GLB, odnosno vozilo kojeg mnogi nazivaju baby G-Wagen.

YouTube MP3 - Hotmail
1