Mercedes-Benz nam je još jednom dao uvid u EQ C

Mercedes-Benz nam je još jednom dao uvid u EQ C

Mercedes bi tijekom sutrašnjeg dana trebao predstaviti svoj prvi serijski električni crossover pod oznakom EQ C, a njemački nam je proizvođač dao još jedan uvid u konačni izgled ovog automobila objavom novih, niže priloženih teasera.

Do sada smo saznali kako će izgledati prednji i stražnji kraj ovog automobila, posebno prednja i stražnja svjetla, a vidjeli smo i dobar dio kokpita koji će biti opremljen s infotainment sustavom MBUX te digitalnom instrumentnom pločom povezanom sa središnjim zaslonom. Dakako, može se očekivati bogata i napredna oprema s posebnim naglaskom na sigurnosti te na sustavima pomoći vozaču.

Konkretnijih podataka o pogonskom sklopu ovog automobila za sada nema, no najavnu studiju Generation EQ su pokretala dva električna motora kombinirane snage 300 kW, odnosno 408 KS te najvećeg okretnog momenta od oko 700 Nm. Litij-ionska baterija kapaciteta 70 kWh će mu omogućiti autonomiju između 400 do 500 km. Za očekivati je kako će slične performanse ostvarivati i u produkcijskoj verziji.

Službena premijera ovog automobila će se održati sutra u Stockholmu, a prve isporuke bi trebale krenuti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1