Mercedes-Benz najavio S klasu Cabriolet

Mercedes-Benz najavio S klasu Cabriolet

Mercedes će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu izložiti stotinjak automobila, a jedan od njih će biti i osvježena verzija S klase Cabriolet. Dakako, novosti kod ove izvedbe će slijediti one kod nedavno osvježene limuzine, a par novosti se može vidjeti i na priloženom video teaseru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unutrašnjost će se moći pohvaliti s dva nova 12,3-inčna zaslona, a očekuje se i novi upravljač, presvlake, razni ukrasi, bogatija oprema i sl. Vanjština će donijeti nove branike, redizajnirana svjetla i druge manje dorade.

Dakako, ovaj će model kupcima biti ponuđen s novim sustavima pomoći vozaču, uključujući i sustave Distronic Active Proximity Assist, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist i Traffic Sign Assist. Također, tu je i nova aplikacija daljinskog upravljanja putem mobilnog telefona.

Pod poklopcem motora će se nalaziti nekoliko novih i dorađenih pogonskih sklopova prenijetih iz limuzine. Konkretnije, uključivat će 3.0 bi-turbo V6 snage 270 kW, odnosno 368 KS i najvećeg okretog momenta od 500 Nm. Nadalje, kupcima će biti dostupan i 4.0 bi-turbo V8 snage 345 kW, odnosno 470 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Kasnije će ponuda biti proširena i s osvježenim S 63 kojeg će pokretati 4.0 V8 bi-turbo snage 450 kW, odnosno 612 KS i najvećeg okretnog momenta od 900 Nm, a vrh ponude će činiti verzija S 65 s V12 motorom snage 630 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1