Mercedes-Benz najavio novi kompaktni model sa sedam sjedala

Mercedes-Benz najavio novi kompaktni model sa sedam sjedala

Mercedes je nedavno predstavio novu A klasu, a sada doznajemo nove pojedinosti o ostalim novitetima iz iste kompaktne modelne obitelji. Prvenstveno tu mislimo na novu B klasu čija je popularnost opala, no u Mercedesu su uvjereni da je “riječ o značajnom i obećavajućem segmentu pa će svakako stići nasljednik.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi od strane mercedesove šefice prodaje i marketinga Britte Seeger koja je rekla i da će Mercedes u istom segmentu ponuditi i vozilo sa sedam sjedala. Seeger za sada nije ulazila u detalje vezane uz taj model pa ostaje nepoznato hoće li se raditi o crossoveru ili MPV-u koji bi bio konkurencija BMW-ovoj seriji 2 Gran Tourer. Mnogi očekuju da bi prednost mogla dobiti produljena izvedba modela GLB s obzirom na veliku popularnost crossovera.

U svakom slučaju taj će automobil biti jedan od osam do devet mercedesovih kompaktnih modela nove generacije koji će se temeljiti na platformi MFA (Modular Front Architecture) među kojima će se naći A klasa (hatchback i dvije izvedbe limuzine – standardna i s produljenim međuosovinskim razmakom za kinesko tržište), CLA, GLA, B klasa te u potpunosti novim model GLB.

Dodajmo i da je Seeger rekla kako se u ponudi modela A i B klase neće naći električni pogonski sklopovi već će oni biti dio linije EQ. Također, dodala je kako su u Mercedesu vrlo zadovoljni i svojom prodajom dizela koja je u prošloj godini u odnosu na 2016. pala u postotku za manje od 1%, no s obzirom na ukupni rast prodaje prodano je i više dizelskih modela.

Podijeli:
1