Mercedes-Benz najavio novi GLE

Mercedes-Benz najavio novi GLE

Nakon što je tijekom prošlog tjedna predstavio električni EQC Mercedes se sada okrenuo nešto konvencionalnijem automobilu, a riječ je o novoj GLE klasi čija bi se premijera trebala održati vrlo brzo, a najkasnije početkom idućeg mjeseca u Parizu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi teaser otkriva nove detalje vanjštine s velikom mercedesovom značkom na maski motora koja je okružena s novim prednjim svjetlima s jedinstvenim dizanom LED svjetla za dnevnu vožnju. Raniji izvještaji su upućivali na to da će promjene vanjštine biti manje izražene te da će se raditi više o evoluciji dizajna prethodnog modela.

Ranije objavljeni teaseri otkrivaju kako će promjene interijera biti nešto veće i značajnije s obzirom da bi kokpit trebao biti izrađen od kvalitetnijih meterijala te dobiti moderniji izgled. Točnije, GLE bi, poput ostalih novih mercedesovih modela trebao dobiti digitalnu instrumentnu ploču, novi veliki središnji zaslon, novi upravljač, a tu su i novi prekidači, razni ukrasni elementi i sl.

Mercedes za sada nije ulazio u tehničke detalje, no četvrta generacija ovog automobila će se temeljiti na platformi MHA te bi trebala biti 80 mm dulja od svog prethodnika što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine. Nadalje ovaj će model pokretati nekoliko poznatih motora uključujući i 3,0-litereni 6-cilindrični pogonski stroj s EQ Boost sustavom. Ovaj će pogonski stroj razvijati snagu od oko 370 KS te najveći okretni moment od 600 Nm, a EQ Boost će omogućiti dodatnih 22 KS te 250 Nm.

Dakako u ponudi će se naći i nekoliko dizelaša. Točnije, očekuje se 3.0 6-cilindrični turbo snage 286 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm, no izgledna je i snažnija verzija s 340 KS i 700 Nm. Kasnije će ponuda biti proširena s AMG izvedbama 53, 63 i 63 S. Potonju bi trebao pokretati 4.0 bi-turbo V8 snage oko 612 KS i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm.

Podijeli:
1