Mercedes-Benz najavio novi CLS

Mercedes-Benz najavio novi CLS

Mercedes će na ovogodišnjem auto salonu u Los Angelesu predstaviti novu generaciju modela CLS, a danas vam donosimo prvi teaser tog vozila čija će premijera biti održana 27-og ovog mjeseca. Na priloženom teaseru možete vidjeti prednji kraj vozila, odnosno prvenstveno njegova LED svjetla.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato dizajn ovog noviteta će biti usklađen s ostalim mercedesovim recentnijim novitetima, a u odnosu na prethodnika radit će se o nešto mekšim i oblijim linijama te u osnovi o još elegantnijem izgledu. Unutrašnjost će također biti usklađena s novom ponudom, a najveći utjecaj će vjerojatno imati E klasa.

Novi CLS će se temeljiti na platformi E klase, no bit će niži, duži i širi od nje. Motorizacija, a radit će se o 4 i 6-cilindričnim pogonskim strojevima, će više-manje biti prenijeta iz limuzine, a isto vrijedi i za većinu opreme i sl. Dakako, u ponudi će se naći i AMG verzije 43, 53 i 63.

Prodaja će započeti tijekom iduće godine, a za sada nije poznato hoće li u novoj generaciji biti dostupna i Shooting Brake verzija.

Podijeli:
1