Mercedes-Benz najavio novi AMG A35

Mercedes-Benz najavio novi AMG A35

Mercedes i dalje nastavlja s premijerama novih automobila. Podsjetimo da je samo tijekom ovog mjeseca proizvođač iz Stuttgarta već predstavio dva noviteta, novi GLE i električni EQC, a uskoro će premijeru imati i novi AMG A35.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o modelu koji će se smjestiti između modela A250 / A250 4Matic i skupljeg AMG-a A45. Službena premijera će biti održana na pariškom auto salonu početkom idućeg mjeseca, a online predstavljanje će uslijediti vrlo brzo.

Naime, Mercedes je do sada objavio više teasera ovog automobila koji nam već podosta otkrivaju o vanjskom izgledu ovog automobila, a sve ih možete vidjeti priložene u galeriji. Teaseri nam otkrivaju nekoliko prepoznatljivih AMG-ovih detalja vanjštine,.

Na kraju dodajmo kako će ovaj model pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor snage oko 300 KS te najvećeg okretnog momenta od oko 400 Nm. Pogonski će stroj biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke, a poput svog snažnijeg brata A35 će biti standardno dostupan s pogonom na sva četiri kotača.

Njihova suradnja će biti dovoljna za ubrzanje do 100 km/h za oko 5 sekundi, dok će najveća brzina biti elektronički limitirana na 250 km/h. Nadalje, A35 će se od “obične” ponude razlikovati snažnijim kočničkim sustavom, dorađenim upravljačem, dotjeranim sportskim ovjesom i sl.

Prodaja će započeti nedugo nakon pariške premijere, a prve isporuke na europskim tržištima se očekuju već prije kraja ove godine.

1