Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes je objavio tri fotografije skulpture Aesthetics A, a riječ je o najavi novog kompaktnog modela te dizajna sljedeće generacije mercedesovih kompaktnih vozila. Službeno priopćenje kaže samo kako je Aesthetics A vizija kompaktne limuzine, a vjeruje se da će ovaj novitet na tržišta stići do kraja sljedeće godine te se tako pridružiti modelu CLA.

Svi će se budući kompaktni modeli temeljiti na drugoj generaciji mercedesove MFA platforme koja bi trebala omogućiti razna unaprjeđenja u odnosu na prethodnu izvedbu, a među njima svakako i manju masu nove generacije mercedesovih kompaktnih vozila. Isto vrijedi i za limuzinsku A klasu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se dizajna nove generacije ove linije tiče, onako kako ju najavljuje Aesthetics A, ona bi trebala biti osjetno jednostavnija od trenutne. Drugim riječima, u Mercedesu su odlučili “očistiti dizajn do najosnovnijih značajki”. Ovim bi putem dakle trebali krenuti sljedeća A klasa, CLA, CLA Shooting Brake, GLA i B klasa, kao i spomenuta limuzina A klase te novi crossover koji će vjerojatno nositi oznaku GLB.

Podijeli:
1