Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes je objavio tri fotografije skulpture Aesthetics A, a riječ je o najavi novog kompaktnog modela te dizajna sljedeće generacije mercedesovih kompaktnih vozila. Službeno priopćenje kaže samo kako je Aesthetics A vizija kompaktne limuzine, a vjeruje se da će ovaj novitet na tržišta stići do kraja sljedeće godine te se tako pridružiti modelu CLA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svi će se budući kompaktni modeli temeljiti na drugoj generaciji mercedesove MFA platforme koja bi trebala omogućiti razna unaprjeđenja u odnosu na prethodnu izvedbu, a među njima svakako i manju masu nove generacije mercedesovih kompaktnih vozila. Isto vrijedi i za limuzinsku A klasu.

Što se dizajna nove generacije ove linije tiče, onako kako ju najavljuje Aesthetics A, ona bi trebala biti osjetno jednostavnija od trenutne. Drugim riječima, u Mercedesu su odlučili “očistiti dizajn do najosnovnijih značajki”. Ovim bi putem dakle trebali krenuti sljedeća A klasa, CLA, CLA Shooting Brake, GLA i B klasa, kao i spomenuta limuzina A klase te novi crossover koji će vjerojatno nositi oznaku GLB.

Podijeli:
1