Mercedes-Benz najavio interijer novog generacije modela GLE

Mercedes-Benz najavio interijer novog generacije modela GLE

Mercedes je objavom skica unutrašnjosti započeo najavnu kampanju nove generacije modela GLE. Na skicama je jasno vidljivo kako će ovaj model dobiti u potpunosti novi interijer, usklađen s ostatkom recentne ponude iz Mercedesa, a kojim će dominirati novi dvostruki zaslon digitalne instrumentne ploče i središnjeg infotainment ekrana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova dva zaslona će biti dio standardne opreme i svaki bi trebao imati dijagonalu od 12,3 inča. Nadalje, ovaj luksuzni SUV će biti opremljen posljednjom generacijom mercedesovog MBUX infotainment sustava koji je predstavljen prije nekoliko mjeseci s novom A klasom, a kasnije će se proširiti i na ostatak ponude.

Veliku novost će činiti i novi višefunkcijski upravljač, veći središnji touchpad i sl, a primjetni su i novi otvori za ventilaciju, iz Mercedesa najavljuju vrhunsku ambijentalnu rasvjetu, kvalitetniju izradu, vrhunske materijale te veću ponudu prostora koja će biti rezultat produljenja međuosovinskog razmaka.

Mercedes će novi GLE (W167) predstaviti u narednih par mjeseci, najvjerojatnije u Parizu, a nova platforma će omogućiti smanjenje ukupne mase vozila što će se pozitivno odraziti na ekonomičnost i agilnost ovog automobila. Prije kraja ovog desetljeća ponuda će uz standardni GLE biti proširena s coupe izvedbom.

Podijeli:
1