Mercedes-Benz najavio frankfurtske adute

Mercedes-Benz najavio frankfurtske adute

Mercedes će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu tijekom sljedećeg mjeseca izložiti stotinjak vozila, a među njima će se istaknuti nekoliko noviteta. Točnije, zvijezde mercedesovog izložbenog prostora će biti AMG Project One, kompaktni koncept iz EQ linije te GLC Fuel Cell. Također, Mercedes će u Frankfurtu izložiti svoj novi pickup X klasu te osvježenu S klasu Coupe i Cabriolet.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, EQ je buduća linije električno pokretanih automobila i frankfurtski izložak bi pretpostavljamo trebala biti najavna studija budućeg produkcijskog modela. GLC Fuel Cell je vodikom, odnosno gorivim ćelijama pokretana izvedba ovog njemačkog SUV-a s autonomijom od oko 500 km, a većinu zaljubljenika će svakako privući Project One.

Točnije, u Frankfurtu će biti predstavljena tzv. near-production izvedba, odnosno konceptni model ovog hyper automobila koji će biti vrlo blizak konačnom produkcijskom modelu. Podsjetimo, riječ je o sportskom automobilu kojeg će pokretati F1 hibridni pogonski sklop i koji bi svojim kupciam trebao ponuditi nevjerojatne vozne sposobnosti.

YouTube MP3 - Hotmail
1