Mercedes-Benz najavio facelift S klase

Mercedes-Benz najavio facelift S klase

Da Mercedes uskoro sprema premijeru osvježene izvedbe S klase nije nikakva tajna, no sada je njemački proizvođač službeno najavio ovaj facelift objavom nekoliko fotografija ovog automobila koje će nam približiti pojedine izmjene eksterijera i interijera te novosti na području sustava pomoći vozaču.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako će osvježeni model W222 zahvaljujući sustavima Active Distance Assist Distronic i Active Steering Assist biti u mogućnosti samostalno održavati udaljenost od vozila ispred, upravljati svojim smjerom kretanja te automatski prilagođavati brzinu pred zavojima, križanjima, postajama za naplatu cestarine, željenom izlazu s autoputa i sl.

Nadalje, vozaču i općenito sigurnosti u prometu će pripomoći i sustavi automatskog skretanja za izbjegavanja sudara, autonomnog održavanja vozne trake, automatskog kočenja u slučaju neizbježnog sudara, upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav pomoći pri parkiranju i daljinskog parkiranja i sl.

Prilikom upotrebe sustava aktivne izmjene vozne trake (pri brzinama između 80 i 180 km/h) na prometnicama s više voznih traka vozač mora samo uključiti pokazivač smjera, a automobil će potom sam ocijeniti postoji li dovoljno prostora za sigurno poduzimanje takvog manevra, uzimajući u obzir i brzinu drugih vozila.

Korištenje aktivnog tempomata će omogućiti stajanja do 30 sekundi u situacijama tzv. stani-kreni prometa, odnosno većih gužvi.

Sustav automatskog skretanja za izbjegavanja sudara sada može pomoći vozaču u slučaju detektiranja pješaka ispred vozila na način da mu pomogne dodatno zakrenuti upravljač kako bi se na siguran i kontroliran način izbjegao nalet na pješaka.

Također, tu je i funkcija Cat-to-X Communication koja će i putem glasovnih poruka upozoravati vozača na predstojeću opasnost.

Što se izmjena interijera tiče, donekle su osvježeni upravljač i instrumentna ploča čiji se zaslon čini nešto većim. Više ćemo saznati vrlo brzo s obzirom da će premijera ovog automobila biti održana za desetak dana na šangajskom auto salonu, a prve isporuke se očekuju tijekom jeseni.

YouTube MP3 - Hotmail
1