Mercedes-Benz najavio dva frankfurtska noviteta?

Mercedes-Benz najavio dva frankfurtska noviteta?

Mercedes je jučer objavio par detalja o svojoj frankfurtskoj ponudi, odnosno potvrdio je kako će na predstojećem frankfurtskom auto salonu, između ostalog, predstaviti pretprodukcijsku izvedbu sportskog modela Project One te novi najavni koncept iz linije EQ.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak stiže render na kojem se vjerojatno nalaze upravo ta dva automobila. Točnije, trenutno nema službene potvrde kako je riječ o teaserima za te modele, no za očekivati je kako su se u Mercedesu ipak odlučili za takav potez s obzirom na nedavnu najavu i skorašnju premijeru u Frankfurtu.

Sukladno najavi novi model iz EQ linije je kompaktno vozilo, hatchback ili manji crossover, koji donekle podsjeća na raniju studiju G-Code. Prednja maska je vrlo slična ranijem EQ konceptu pa je za pretpostaviti kako će ista biti uobičajena značajke cijele te linije.

O Projectu One trenutno još uvijek nema dodatnih tehničkih informacija, a sami frankfurtski izložak će biti “studija bliska produkcijskom modelu.” Drugim riječima, u Frankfurtu nećemo vidjeti konačnu verziju, ali ova neće biti niti daleko od nje. U svakom slučaju za Mercedes je to manje bitno jer je već rasprodana cijela proizvodna serija od 275 primjeraka. Konačni produkcijski model ćemo vidjeti vjerojatno tijekom sljedeće godine kada krenu i prve isporuke.

Više ćemo doznati uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1