Mercedes-Benz najavio B klasu

Mercedes-Benz najavio B klasu

S obzirom kako je riječ o MPV-u, skora premijera nove B klase od većine neće biti označena kao jedna od značajnijih novosti s ovogodišnjeg pariškog auto salona. Smatramo to pogrešnim jer se radi o vrlo cijenjenom automobilu u segmentu koji većinom privlači obiteljske kupce. Također, riječ je o najpraktičnijem mercedesovom kompaktnom modelu, a već ga to samo po sebi čini važnim novitetom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes je pred premijeru objavio nekoliko fotografija prtljažnika ovog automobila, no na fotografijama se može vidjeti i dobar dio prednje armature, posebice instrumentne ploče ovog automobila. Kako se očekivalo nova će B klasa većinom preuzeti unutrašnjost iz A klasa, no u nešto prostranijem, a time i praktičnijem izdanju. Izvedbe s vrha ponude će dobiti par 10,25-inčnih zaslona, odnosno digitalnu instrumentnu ploču i središnji zaslon novog MBUX infotainmenta.

Također, priložene fotografije nam pokazuju i da će B klasa biti opremljena s praktičnijim sustavom preklapanja naslona stražnje klupe 33 : 33 : 33 što će omogućiti korisnicima veće mogućnosti prilagodbe interijera svojim trenutnim potrebama. Već je ranije potvrđeno kako će nova B klasa biti nešto prostranije od svog prethodnika, a što se dizajna tiče ovaj će automobil biti usklađen s ostalim mercedesovim novitetima. Drugim riječima, nova će B klasa biti elegantnijeg i modernijeg dizajna.

Motorizacija će biti preuzeta većinom iz A klase s kojom ovaj novitet dijeli platformu, a nova će B klasa imati bogatu i napredniju opremu s posebnim naglaskom na sigurnosti. Više ćemo doznati uskoro, a početak prodaje se može očekivati do kraja ove ili početkom iduće godine.

Podijeli:
1