Mercedes-Benz – kompaktna obitelj s osam članova

Mercedes-Benz – kompaktna obitelj s osam članova

Mercedes je nedavno predstavio novu A klasu koja će navodno dobiti još sedam bliskih rođaka. Točnije, mercedesova kompaktna obitelj bi trebala imati čak osam članova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavni mercedesov dizajner Gorden Wagener je to izjavo u intervjuu kojeg je dao CarAdviceu, odnosno rekao je da će se na tržištu pojaviti osam modela temeljenih na ovoj platformi. Dodao je i da će svi ti modeli “izgledati sjajno.”

Što dakle možemo očekivati? Uz standardnu A klasu u hatchback izdanju za sada znamo da će na tržište stići limuzinska izvedba koja će se temeljiti na identičnoj verziji ove platforme s pogonom na prednje kotače.

Nadalje, tu su nove generacije crossovera GLA, tzv. coupea sa četvorim vratima CLA, MPV-a B klase te praktičnija izvedba modela GLA, odnosno GLB. Ovaj potonji mnogi nazivaju mini G klasa. Time smo došli do šest modela, a sedmi bi mogao biti CLA Shooting Brake, no s obzirom da je istovrsna verzija povučena kod većeg CLS-a ista bi sudbina mogla zadesiti i CLA Shooting Brake.

Druga mogućnost je A klasa Coupe, no upitan o njemu Wagener je rekao “nastaviti s pogađanjem.” Također, moguća je i A klasa karavan, kao i produljena verzija limuzine namijenjena tržištima poput kineskog.

1