Mercedes-Benz još jednom najavio skoru premijeru nove A klase

Mercedes-Benz još jednom najavio skoru premijeru nove A klase

Mercedes je prije koji dan i službeno potvrdio kako će premijera nove A klase biti održana ovog petka u Amsterdamu, a sada je objavljen video zapis u kojem možemo vidjeti pojedine značajke eksterijera i interijera ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Mercedes nam je pružio uvid u svjetla, masku motora, profil, dorađeni interijer, novu ambijentalnu rasvjetu i sl, a tu je i novi infotainment sustav pod nazivom MBUX (Mercedes-Benz User Experience) koji je nedavno predstavljen na ovogodišnjem CES-u. MBUX će ponuditi sposobnost učenja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, dok su ostale prednosti široki zaslon visoke razlučivosti osjetljiv na dodir, navigacijski zaslon s tehnologijom virtualne stvarnosti te inteligentno upravljanje glasom s prepoznavanjem govora, koje se pokreće izgovaranjem fraze Hey Mercedes.

Nakon amsterdamske premijere šira javnost će se moći osobno upoznati s novom A klasom na predstojećem ženevskom auto salonu u ožujku. Dodajmo da će ovaj model pokretati nekoliko benzinskih i dizelskih motora, a ponuda će se kasnije proširiti s plug-in hibridnom te možda i električnom izvedbom. Vrh ponude će činiti AMG izvedbe A 35 i A 45 čija će se snaga kretati oko 400 KS.

Uskoro više.

Podijeli:
1