Mercedes-Benz je potvrdio serijsku proizvodnju modela Urban eTruck

Mercedes-Benz je potvrdio serijsku proizvodnju modela Urban eTruck

Mercedes će u skoroj budućnosti započeti sa serijskom proizvodnjom svog konceptnog električnog kamiona koji je predstavljen na prošlogodišnjem hannoverskom salonu gospodarskih vozila. Točnije, riječ je o modelu Urban eTruck, a produkcijski bi model trebao uvelike nalikovati studiji te svojim korisnicima ponuditi slične performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Mercedes-Benzu navode kako su se na ovaj potez odlučili nakon odličnog prijema kod potencijalnih kupaca te da se već vode pregovori s njih dvadesetak koji se bave logistikom, dostavom, prijevozom hrane i sličnim djelatnostima o korištenju prve serije ovih vozila.

Naime, Mercedes namjerava prvu seriju isporučiti odabranim korisnicima već do kraja ove godine, a oni bi ih koristili kroz sljedećih godinu dana uz podršku mercedesovog odjela za testiranje cestovnih vozila.

Koliko je za sada poznato, Mercedes-Benz će proizvesti dvije izvedbe mase od 18 i 25 tona, a ovisno o namjeni kupci će moći izabrati između tri vrste prikolice, odnosno obične prikolice, hladnjače i samo platforme. Spomenuta veća izvedba će imati nosivost od 12,8 tona i svojim će korisnicima zahvaljujući litij-ionskim baterijama kapaciteta od 212 kWh omogućiti autonomiju od oko 200 km.

Uz Urban eTruck Mercedes namjerava do kraja ove godine proizvesti te odrađenim korisnicima staviti na raspolaganje tzv. light-duty električni kamion Fuso eCanter s autonomijom od oko 100 km.

Podijeli:
1