Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomne taksije

Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomne taksije

Do sredine sljedećeg desetljeća mogli bi se voziti u autonomnim taksijima koje ćete dakako naručiti putem aplikacije sa svog pametnog telefona. Naime, Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomne taksije i nadaju se kako će njihova komercijalna upotreba započeti do sredine idućeg desetljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o sustavima autonomnog upravljanja četvrte (u potpunosti automatizirano upravljanje) i pete (vožnja bez vozača) razine. Ti bi sustavi trebali upravljati automobilima u svim situacijama, a poglavito onim kompliciranijim gradskim prometnim situacijama.

Obje strane za sada ne otkrivaju previše o svojim dostignućima, no poznato je da već dulje vrijeme naporno rade na razvoju dotične tehnologije. Mercedes nam je već s konceptnim F015 Luxury in Motion iz 2015. najavio nešto slično, a Bosch se dovodi u vezu i s Appleom s kojim navodno također radi na razvoju autonomnog upravljanja.

Na priloženim slikama se može vidjeti vizija mercedesovih dizajnera nekolicine autonomnih taksija, a testni prototipi se na prometnicama mogu očekivati već za koju godinu.

YouTube MP3 - Hotmail
1