Mercedes-Benz i BMW namjeravaju racionalizirati ponudu

Mercedes-Benz i BMW namjeravaju racionalizirati ponudu

Prema posljednjim saznanjima u Mercedesu i BMW-u su zaključili kako su im modelne ponude preširoke i previše raznolike, odnosno prevelike te da ih trebaju smanjiti i racionalizirati. Car and Driver, koji je nedavno obavio intervjue s vodećim ljudima oba spomenuta proizvođača, prenosi kako je s obje strane dobio informacije da neki od trenutnih modela neće dobiti nasljednike.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako primjerice Ian Roertson, šef BMW-ove prodaje, kaže da će uskoro stići modeli X2 i X7, o da će s druge strane biti pokretno ukloniti određene karoserijske oblike iz ponude, odnosno racionalizirati neke linije. Robertson ističe relativno nisku globalnu potražnju za sportskim kabrioletima. Upravo se stoga novi sportski model razvija u suradnji s Toyotom kako bi se smanjili troškovi.

Naime, ovakvi sportski modeli se, smatra Robertson, nikada nisu u potpunosti oporavili nakon 2008, a kupci očito pokazuju veći afinitet prema vozilima sa stražnjim parom vratiju zbog praktičnosti

Mercedesov šef Dieter Zetsche razmišlja na sličan način kada kaže da su coupei i kabrioleti uvijek pripadali tzv. niši te da je širenje na kinesko i druga slična tržišta dalo novu veliku priliku limuzinama, no kabrioleti se nisu pokazali toliko popularnima.

Upravo zbog svega navedenog očekuje se da će ovaj njemački dvojac u skoroj budućnosti iz svoje ponude isključiti pojedine kabriolete, a možda i neke coupe izvede, dok će njihovo mjesto zauzeti limuzine i SUV-ovi. Kao jedan od dobrih primjera ovog trenda koji bi uskoro trebao postati još izraženiji je nova mercedesova, odnosno AMG-ove limuzina temeljena na modelu GT.

YouTube MP3 - Hotmail
1