Mercedes-Benz GLE PHEV sa 100 km električne autonomije

Mercedes-Benz GLE PHEV sa 100 km električne autonomije

Tijekom prošlog mjeseca Mercedes je i službeno lansirao novu generaciju modela GLE. Radilo se o u potpunosti novom modelu koji je zamijenio dotadašnji, u osnovi temeljito osvježeni i preimenovani ML. No, time razvoj ovog automobila nije zaustavljen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime očekuju se nove verzije, a među njima i PHEV, odnosno plug-in hibridna izvedba koja bi na tržište trebala stići tijekom druge polovice sljedeće godine. Doznajemo i kako bi taj model svojim kupcima trebao ponuditi zavidnu električnu autonomiju od oko 100 km.

Ola Källenius, šef daimlerovog djela za istraživanje i razvoj, je izjavio kako u Mercedesu trenutno prelaze s hibrida koju nude oko 30 km električne autonomije na one s oko 50 km autonomije, dok bi novi GLE trebao biti prvi s autonomijom od oko 100 km. Prema WLTP-u dakako.

Källenius nažalost nije htio otkriti nikakve detalje vezane uz dotični pogonski sklop, no određene glasine upućuju na mogućnost da bi se kao njegov konvencionalni dio mogao pojaviti dizelski motor. Uskoro bi trebali saznati više.

Podijeli:
1