Mercedes-Benz GLC Coupe – više stila, više snage

Mercedes-Benz GLC Coupe – više stila, više snage

Nakon što je u Ženevi predstavljen facelift standardnog GLC-a, Mercedes će na predstojećem auto salonu u New Yorku predstaviti osvježenu izvedbu modela GLC Coupe. Ovaj će automobil svojim kupcima ponuditi razne dorade vanjskog i unutrašnjeg dizajna te unaprjeđene tehničke karakteristike.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega ovaj crossover se može pohvaliti dinamičnijim prednjim krajem s redizajniranom maskom motora, osvježenim prednjim LED svjetlima s jedinstvenim svjetlima za dnevnu vožnju. Novosti se nastavljaju i otraga jer GLC Coupe dolazi s novi stražnjim svjetlima, novim završecima ispuha te novim stražnjim difuzorom. Općenito tu je još nekoliko ukrasnih elemenata i sl.

U unutrašnjosti vozače će dočekati nove presvlake te novi upravljač s dotjeranim kontrolama. Tu je i višefunkcijski touchpad koji zamjenjuje raniji rotacijski prekidač infotainmenta. Kada smo već kod infotainmenta recimo da će osvježeni GLC Coupe dobiti 7 i 10,25-inčni središnji zaslon s posljednjom verzijom mercedesovog MBUX-a. Tu je i 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča. Osvježeni GLC Coupe će dobiti i nekoliko novih sigurnosnih sustava pomoći vozaču

Na europskim bi tržištima kupcima trebale biti dostupne benzinske izvedbe s 48-voltnim sustavom tzv. blagog hibrida. Riječ je o verzijama GLC 200 4Matic snage 198 KS te GLC 300 4Matic snage 258 KS. S dizelske strane tu su GLC 200 d 4MATIC (163 KS / 360 Nm), GLC 220 d 4MATIC (194 KS / 400 Nm) i GLC 300 d 4MATIC (245 KS / 500 Nm).

Prodaja ovog automobila će krenuti u drugoj polovici godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1