Mercedes-Benz GLB stiže sljedeće godine

Mercedes-Benz GLB stiže sljedeće godine

Glasine o Mercedesu GLB već neko vrijeme najavljuju dolazak ovog noviteta, no sada je čini se GLB napokon dobio konačno zeleno svjetlo za lansiranje. Točnije, njemački Auto Bild tvrdi da će GLB na tržište stići tijekom 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Isti izvor tvrdi da ovaj model nosi kodni naziv B24 te da će se temeljiti na sljedećoj generaciji GLA klase, no od nje će se razlikovati “kutijastijim” dizajnom, dodatnom zaštitom podvozja te povišenom podnicom. Konkretnije, GLB-a će dakle biti mini izvedba G-Wagena, odnosno G klase, a na konačni dizajn bi uvelike trebao utjecati i konceptni model Ener-G-Force (na slici).

Nadalje, duljina ovog automobila će iznositi oko 4,55 m, što znači kako će biti oko 120 mm dulji od trenutnog GLA. Iako se ovaj rast dimenzija ne čini pretjerano velikim insajderi navodno tvrde kako će GLB ponuditi najveću zapreminu prtljažnika u klasi.

Unatoč robusnijem dizajnu GLB će standardno biti ponuđen s pogonom na prednje kotače, a kupcima bi trebale biti ponuđene i izvedbe s pogonom na sva četiri kotača. Motorizaciju će činiti 4-cilindrični turbo motori snage do 252 KS, a u ponudi bi se mogle naći i dvije AMG verzije snage oko 300 i 450 KS. Dakako, moguće su plug-in hibridna te u potpunosti električna verzija koja će navodno ponuditi autonomiju od oko 400 km.

Na kraju još dodajmo da je isti izvor izvijestio i kako u Mercedesu razmišljaju o lansiranju modela GLG, koji bi se temeljio na sljedećoj generaciji GLE klase, a čiji bi dizajn bio inspiriran G klasom. Navodno će se raditi o modelu sa sedam sjedala, a glavna konkurencija će mu biti Range Rover Sport i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1