Mercedes-Benz GLB – posljednja saznanja

Mercedes-Benz GLB – posljednja saznanja

Mercedes trenutno privodi kraju razvojni proces svog novog crossovera, odnosno kompaktnog SUV-a koji će nositi oznaku GLB, a riječ je o modelu koji će se u mercedesovoj ponudi smjestiti između modela GLA (na slici) i nešto većeg GLC-a. Mnogi GLB nazivaju mini G klasom, no ne bi pogriješili ako bi ga nazvali i mini GLS-om.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

GLB će biti prvenstveno praktičan automobil s kutijastom vanjštinom koja će naglasiti ponudu prostora unutar putničke kabine. Svojim dimenzijama će biti sličan modelu GLA, no upravo će taj uglati dizajn i veći naglasak na praktičnosti činiti glavnu razliku između ta dva modela, od kojih će ovaj drugi imati nešto naglašeniji mladenački i sportskiji duh.

S tehničke strane GLB će se temeljiti na platformi modela A klase i sasvim je izgledno kako će se u ponudi naći i izvedba s tri reda sjedala. Interijer bi trebao biti također preuzet iz A klase, a tu mislimo i ne samo na uređenje nego i na opremu, uključujući i novi infotainment sustav MBUX.

S motorizacijom će više-manje biti isto. Drugim riječima, i ona će u većoj mjeri biti preuzeta iz A klase što znači kako će na izbor biti ponuđeno nekoliko benzinskih i dizelskih turbo motora, a ponuda će vremenom biti proširena s hibridnom verzijom. Dodajmo kako će kupci ovisno o odabranom motoru i paketu opreme svoj GLB moći opremiti automatskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Posljednji izvještaji kažu i kako će GLB imati dvije AMG verzije i to GLB 35 te GLB 45.

Službena premijera ovog automobila će se održati prije kraja ove godine, a prodaja će započeti u prvoj polovici 2019.

Podijeli:
1