Mercedes-Benz GLB kao mini G-Wagen

Mercedes-Benz GLB kao mini G-Wagen

Mercedes bi u skoroj budućnosti tržištu trebao predstaviti još jedan crossover, a ovaj put bi se trebalo raditi o modelu pod oznakom GLB. S obzirom da se u mercedesovoj ponudi već nalaze modeli GLA i GLC ostaje pitanje kako će ekipa iz Stuttgarta učiniti taj automobil dovoljno različitim u odnosu na već postojeću braću (i time opravdat njegovo lansiranje), no čini se da je odgovor vrlo jednostavan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, očekuje se da će Mercedes od GLB-a ustvari napraviti mini izvedbu G-Wagena, odnosno G klase. Drugim riječima, GLB će biti dimenzijama između GLA i GLC, no dizajnom osjetno robusniji prema uzoru na G klasu, ali i konceptni model Ener-G-Force.

Izvori navode, pozivajući se na insajdere, da će GLB biti dostupan u osnovnoj i verziji s produljenim međuosovinskim razmakom za pojedina tržišta. Također, uz standardnu izvedbu se može očekivati ona s off-road paketom s kojom će se još više naglasiti robusnost ovog vozila.

Uz standardnu mercedesovu ponudu benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma u ponudi se svakako može očekivati i plug-in hibridni pogonski sklop. Također, vjeruje se da će ovaj model biti dostupan i s pogonom na sva četiri kotača.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1