Mercedes-Benz G klasa i Unimog demonstriraju svoje sposobnosti

Mercedes-Benz G klasa i Unimog demonstriraju svoje sposobnosti

U ove vruće ljetne dane Mercedes nam je spremio pravu off-road poslasticu. Točnije podsjetio nas je na svoje najveće off-road zvijezde i njihove terenske mogućnosti. Dakako, riječ o G klasi te Unimogu

Ukratko G klasa ov godine slavi svoj 40-ti rođendan, a u tom je periodu prešla sa svojih vojnih korijena put prema onome što je danas, tzv. lifestyle vozilo. Iako je trenutna G klasa vrlo luksuzan automobil, kako se uostalom i očekuje od jednog Mercedesa, i dalje se radi o vrlo sposobnom terencu koji bi trebao debelo nadmašiti sve potrebe i zahtjeve svog uobičajenog vlasnika koji, budimo realni, rijetko silazi van asfalta. Još rjeđe podvrgava G klasu iznimno zahtjevnim off-road naporima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Mercedesu kažu da G klasa može ići “gotovo svugdje”, a njenu kvalitetu i pouzdanost dočaravaju jednom vrlo zanimljivom činjenicom. Naime, u Mercedesu kažu da je oko 80% svih proizvedenih G klasa još uvijek u upotrebi. Podsjetimo, G klase se proizvodi u Grazu, u pogonima Magna Steyra. Proizvodnja je prije dvije godine premašila broju od 300.000, a do sada je izbačeno i nekoliko posebnih verzija kao što su Landaulet, AMG, 6×6 i sl.

Unimog ili UNIversal-MOtor-Gerätje cijelo vrijeme ostao ono što je bio i na svom početku – ultimativni radni stroj. Unimog svoje korijene vuče još iz 1946. kada je proizveden prvi prototip. Oduševio je sve one koji su odlučivali o serijskoj proizvodnji i ona je započela tri godine kasnije. Do sada je proizvedeno preko 350.000 primjeraka ovog modela u različitim izvedbama.

Svi ljubitelji off-road vožnje mogu uživati u priloženom video zapisu gdje dva “diva off-roada” pokazuju svoje super moći.

Podijeli:
1