Mercedes-Benz u Frankfurtu predstavlja EQ hatchback

Mercedes-Benz u Frankfurtu predstavlja EQ hatchback

Prema posljednjim saznanjima Mercedes će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti još jednu najavnu studiju iz nove modelne linije EQ. Trebalo bi se raditi o konceptu koji će biti najava tzv. ulaznog modela mercedesove električne ponude, a Autocar javlja da bi konačni produkcijski model mogao nositi oznaku EQ A.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj bi mercedesov budući novitet trebao biti konkurencija BMW-u i3 te produkcijskoj verziji volkswagenovog koncepta I.D, a osnovu će mu činiti modularna MEA platforma namijenjena električnim automobilima. Dizajn bi trebao biti kombinacija značajki i linija sa standardne modelne ponude te onih s prvog EQ koncepta s prošlogodišjeg pariškog auto salona, odnosno crossovera s priložene fotografije.

Podaci o pogonskom sklopu za sada nisu poznati, no spomenuti izvor navodi kako će se najvjerojatnije raditi o jednom električnom motoru koji će pokretati prednje kotače, a kasnije bi ponuda mogla biti proširena performance verzijom s još jednim električnim motorom otraga i time pogonom na sva četiri kotača.

Produkcijska izvedba EQ A bi na tržište navodno trebala stići tijekom 2020, a cijela bi linija EQ do sredine sljedećeg desetljeća trebala imati oko deset članova.

YouTube MP3 - Hotmail
1