Mercedes-Benz EQ – sljedeći korak električna S klasa

Mercedes-Benz EQ – sljedeći korak električna S klasa

Mercedes je nedavno predstavio svoj prvi mainstream električni model EQC. Riječ je o električno pokretanom crossoveru koji je tako postao prvi član nove modelne linije EQ, a prema posljednjim saznanjima slijedit će ga luksuzna električno pokretana limuzina EQS. Svojevrsni električni pandan S klasi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem tvrdi Autocar koji se poziva na insajderske izvještaje. Iz istog izvora doznajemo da bi EQS svojim dimenzijama trebao biti sličan CLS-u, kao i da će se temeljiti na novoj platformi namijenjenoj električnim modelima.

Konkretnijih tehničkih detalja za sada nema, no Autocar navodi da će EQS pokretati dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, snage oko 400 KS te najvećeg okretnog momenta oko 750 Nm. Proizvodnja bi trebala biti povjerena mercedesovim pogonima u Sindelfingenu, dok se dolazak na tržište očekuje do 2020.

Nedugo nakon toga bi na tržište trebao stići kompaktni hatchback EQA koji će predstavljati tzv. ulazni model u električno pokretanu ponudu. Kasnije, se mogu očekivati dodatni električno pokretani modeli.

Podijeli:
1